Durant aquests dies hem llegit a l’assignatura de seminari el llibre de "Va de mestres", un llibre dirigit a mestres i futurs mestres que parla sobre diversos àmbits del mestre a l'escola. Al llibre hi ha dos capítols interessants, un que parla sobre els ordinadors a l’aula i l’altre sobre la televisió, temes relacionats amb l'assignatura.
Exposo el resum de cada capítol:
Capítol 32.- Ordinadors a l’aula... i una bona falda
Aquest capítol parla sobre l’entrada de les noves tecnologies a l’educació i sobre d’utilització d’aquetes eines a l’escola. Els autores exposen una sèrie de preguntes que fan raonar sobre l’ utilització d’aquests materials, però sobretot els autors volen deixat ben clar que una màquina mai podrà substituir a un mestre, ja que un mestre pot seure al nen a la seva falda i explicar-li el que no entén, això es pot transmetre amb sentiments, uns sentiments dels quals la màquina no gaudeix.
Capítol 41.- La televisió, és una eina perversa?
És la televisió la culpable dels mals de la societat actual? Ho és la seva programació? O el veritable mal de la televisió és que no sabem mirar-la? La "caixa tonta", com es coneguda vulgarment, es una eina que ens proporciona espectacle de curta durada, molt suggerents i amb una manca de context. No podem deixar de banda aquest aparell que l’únic que fa és estimular-nos amb espectacles breus. Els pares, que són els responsables del que veuen els seus fills, el que han de fer es no deixar-los sols mirant la TV, si no acompanyar-los per tal d’aportar aquest context que un nen per si sol no el pot crear. Però la manera en que expressa la seva informació la televisió no tan sols es problema dels pares, si no que els mestres també ens toca. No podem cimentar el nostre propòsit educatiu exclusivament en narratives llargues que necessiten un temps determinat, si no que ens hem d’adaptar per tal d’oferir un ensenyament molt més atractiu, amb un gran nombre d’activitat i amb una durada no massa llarga, per tal d’imitar la varietat que dona el televisor i aquest fenomen que ens té a tots enganxats: el zapping.
Font bibliogràfica:
CELA, J. I PALOU, J (2004). Va de Mestres. Carta als mestres que comencen. Barcelona: Rosa Sensat
No hay comentarios:
Publicar un comentario